Vinoteka

Vinsko zapeljevanje v središču Ljubljane.

Naša družina želi v slovenski prostor uvesti najvišje standarde kakovosti in odgovornega uživanja vina. Vinoteka Movia se nahaja v osrcju starega mestnega jedra. V toplem domačem okolju se boste lahko razvajali ob kozarcu najboljših slovenskih naravnih vin ter izbranih prigrizkih. 

Kontakt

Grega  +386 68 620 949 

Ela  +386 51 304 580

vinoteka@movia.si

Urnik

Ponedeljek - sobota: 12:00 - 01:00
Nedelja: zaprto

Lokacija

Mestni trg 2, 1000 LJUBLJANA

Evropa je predpise glede ekološke pridelave grozdja sprejela že konec prejšnjega stoletja, od julija 2012 pa so vina, pridelana v Evropski uniji, v skladu s predpisi, ki pokrivajo tudi vinifikacijo in kletarjenje, označena z ekološkim logotipom EU. Ta certifikat je pridobila tudi Movia. Pri ekološkem vinogradništvu se grozdje prideluje na naraven in okolju prijazen način. Uporaba večine mineralnih gnojil in fitofarmacevtskih sredstev je prepovedana, dovoljena so le organska gnojila. Prav tako so dovoljena le škropiva, ki temeljijo večinoma na rastlinskih izvlečkih, uporaba žvepla in bakra pa je količinsko precej omejena. Pri predelavi grozdja v vino se lahko uporabljajo le naravne, lastne glivice in ni dovoljeno dodajanje drugih kvasovk, taninov ali ostalih pripravkov, ki bi izboljšali ali popravili okus vina, vsebnost sulfitov pa je nizka in je zakonsko omejena. 

Aleš Kristančič že od samih začetkov poskuša vina pridelovati v sodelovanju z naravo, trto in kozmosom in v Vinoteki Movia stremimo k temu, da bi vam ponudili čim več vin vinarjev, ki delijo njegovo strast in zavezo naravi.

"Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

Vse pravice pridržane © Vina Movia

Izdelava spletne strani: Carpediem d.o.o.